om matlagning, bakning, sömnad, katter och livet i allmänhet

torsdag 10 mars 2011

Oj då...

Nu har det gått alldeles för längesen jag skrev nåt här. Det här med bloggandet är nytt för mig, och jag är inte alls van vid det. Men nu var det nästan en månad sedan sist. Det har dock sina förklaringar. Det har varit väldigt mycket i mitt liv sista tiden. Både bra och mindre bra. Det minst bra-iga är att P har flyttat ut, och att jag har bott själv i två veckor. Jag är inte alls van vid det.

Men, jag har också insett att jag är väldigt bra på att shoppa när jag hanterar saker. Det har blivit väldigt mycket shopping till köket och till pysslande i allmänhet, och det är ju lite skoj. Det finns många bilder att visa, men just nu orkar jag inte ens hämta mina kablar för att lägga över bilderna. Men de kommer! Håll bara ut. Snart är det dags. Nu är det ju helg för mig, och förhoppningsvis hinner jag samla energi nog att hämta kabeln någon gång innan det blir måndag igen =). Ibland är jag för lat för mitt eget bästa.

Men oh! Jag har äntligen fått lite upprättelse från alla år av lathet, och alla år då min kondition inte blivit bättre om jag tränat. Jag har nu fått bekräftat att jag har någon form av lindrig astma. Givetvis är jag inte glad över att ha astma, men det känns lite skönt att veta att det är nåt som inte stämmer, och att jag inte inbillat mig det i flera år. Så nu har jag fått spännande inhalatorer som jag ska ta. Så nu måste jag vänja mig vid det. Det kommer nog att ta ett tag

Jag har också hittat ett nytt pyssel till mig. Helt lagom terapi-arbete som jag kan göra medan jag tittar (eller ja, lyssnar) på TV. http://www.photopearls.se/. Det är faktiskt väldigt skoj, och som sagt väldigt lagom. Jag vet kanske inte om jag kommer hänga upp så mycket av det, men själva processen är ju det jag är ute efter. Jag har köpt en startsats med bara gråskala, och min svarta färg är redan slut, så jag måste köpa nya pärlor. Suck. Pärlorna finns inte i stan, utan då måste jag åka till Norrköping, eller beställa pärlorna och vänta på dem  länge. Som tur är, är de inte SÅ dyra. En ny förpackning med 3500 pärlor kostar typ 35 kr.

Nu tror jag att jag ska gå och lägga mig och läsa lite. Jag har fastnat i en bokserie av Stephen King, efter att min syster tjatat på mig i många år om att läsa dem. Det är serien om Svarta Tornet, och jag håller på med fjärde boken av sju nu. Det är väldigt smidigt dessutom, jag läser dem på min telefon, så jag slipper släpa med mig en tjock bok på tåget, eftersom det är mest där jag läser. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av att läsa böcker på en mobil, men det känns ganska naturligt nu, efter att jag läst snart sex böcker på det sättet.

Nu kallar sängen och boken på mig! Jag ska försöka återkomma snart med bilder och så!

//Sanno