om matlagning, bakning, sömnad, katter och livet i allmänhet

lördag 16 april 2011

I valet och kvalet...

Idag är det mycket tankeverksamhet. Jag försöker fokusera på att jobba, men det är mycket annat i huvudet. Och sen vågar jag inte lita på att min dator ska fungera som den ska heller.

Min nuvarande dator. Söt, men inte så bra längre...Bilden är hämtad från IT-store
På sista tiden har jag lyckats dra på mig ett jobbigt virus på datorn, som inte verkade vilja ge sig. Det kom tillbaka igen, men nu verkar min svåger ha fått bukt med det (peppar peppar). Det visade sig att detta virus kom från annonserna på Spotify, och hade tagit sig in den vägen. Grr... Jag var INTE nöjd när datorn helt plötsligt bestämde sig för att inte fungera. När den sedan gjorde det igen när jag trodde att problemet var åtgärdat, gjorde inte saken bättre. Men som sagt, nu verkar det ha gett sig för den här gången.

Men då börjar istället nästa problem. När jag snällt satt och pillade med min dator, började den helt plötsligt spela typ radio-reklam för mig. Min första tanke var givetvis att det var någon banner som gjorde det, och började kolla runt. Efter ett tag slutade den, och jag stängde ned alla fönster. Men då började det igen. Utan att några program var igång, varken internet, Spotify, msn eller Itunes. Nu har Thomas (min svåger, tillika dator-doktor) suttit och pillat med datorn och försökt hitta orsaker till detta utan framgång. I går kväll verkade det äntligen sluta, och jag gick hem med datorn. Men jag hann knappt innanför dörren innan den började igen. Gah! Jag håller på att få panik.

Nu har jag också märkt att mitt batteri tar slut på nolltid, vilket kanske inte är så underligt. Datorn är drygt två år, och var väldigt billig, så att batteriet blir dåligt är väl lite så förvånande, men väldigt irriterande.

Bild lånad från www.apple.se


Så här kommer mitt kval. Jag är sjukt trött på allt vad PC heter, och vill ha en mac. Men den jag vill ha (och alla andra mac med för den delen) är väldigt dyra. Så nu sitter jag och överväger om jag ska ta mig ned till apple-butiken och köpa en, eller om jag ska ha is i magen och vänta tills min kraschar helt. Datorn kostar 11 000, men eftersom jag är lärare, får jag den för 10 000 ungefär, och det är mycket pengar för mig. Men det är en bra dator, och den uppfyller alla krav jag har på en dator över huvud taget. Dessutom är den snygg och väldigt pryl-spännande. Alla som känner mig, vet vid det här laget vilken fånig prylgalning jag är, och om jag snöar in på nåt, kan jag inte släppa det förrän jag har det i min ägo. Jag skyller på min far, som är precis likadan, om inte värre...

Så nu funderar jag för fullt. Under tiden skriver jag omdömen om elevers tal, och försöker fundera på helgens matlagning och eventuella bakning. Om jag känner mig själv rätt, blir det kanske en ny dator. Tur att jag har snälla föräldrar som kan låna mig de sista kronor jag behöver för att kunna köpa en utan att gå under ekonomiskt...

//Sanno

lördag 2 april 2011

Äntligen lite bilder...

Nu är det äntligen dags. Jag har varit väldigt dålig på att blogga på ett tag. Men det är lite skönt med bloggen, för den får mig nog att fotografera mer än jag gjort på länge (även om då bilderna faktiskt verkar ha svårt att hitta vägen hit...).

Jag vill dock börja med att säga att jag antagligen har världens bästa jobb. I torsdags var en riktigt bra dag. Först lektion i historia, som jag kände mig lite osäker inför, men som visade sig fungera superbra, med väldigt ambitiösa elever. Det är en riktig kick att se när någonting går upp för eleverna, och de ser de kopplingar jag vill att de ska göra, och de börjar dra egna slutsatser. Man kan riktigt se hur deras hjärnor spinner vidare! Fantastisk känsla! Resten av dagen fortsatta på samma sätt. Elever som arbetar flitigt, och förstår precis vad det är jag vill att de ska göra med uppgiften, och de lägger dessutom ribban högt. Dagen avslutades med ett möte med svensklärarna i rektorsområdet, och det visade sig bli ett väldigt konstruktivt möte! Så som sagt, världens bästa jobb!

Och nu är det bokat! I slutet av juni ska jag och Johanna åka till London en långhelg! Vi åker onsdag till söndag, och på torsdagen ska vi gå på konsert i Hyde Park. Vi ska se Mumford and sons, The Vaccines, Arcade Fire och Beirut! Det kommer bli helt fantastiskt. Så nu går deras skivor varma här hemma för att ladda upp ordentligt. Resten av resan ska väl ägnas åt shopping och traditionellt turistande! Och en del pubande kan jag tänka mig med =)
Den sista tiden här hemma har varit lite ovan. Det känns fortfarande nytt att bo själv igen, men jag vänjer mig allt mer. Maten räcker ju ganska mycket längre. Dessutom har jag insett att en person som inte är hemma så mycket genererar ganska mycket mindre stök och disk än två. Och det är ju ganska skönt. Jag har också fått en öppning till att ändra om lite här hemma, efter eget tycke och smak, och det märks (om inte annat på bankkontot). Men nu börjar jag nog bli ganska nöjd (och det var jag ju iofs innan med, men ändå). Så nu kommer en mängd bilder på de senaste veckorna, både vad gäller matlagning (inte så mycket) och inredning och så där... det kommer också lite bilder på cocktails som jag har gjort här hemma. Superbra att mixern står framme igen, så jag kan använda den lite mer! Krossad is the shit!

Vi börjar med lite bilder på inredning och pyssel... 


En hel del nya prylar, och en del pärlat. Bilden på min morbror Micael har jag tagit isär igen, eftersom han inte fick några ögon. Han fyllde 50 nu i veckan, så jag tänkte att det kunde vara lite skoj. Han har Downs syndrom, och mormor brukar uppskatta när jag och min syster gör saker själva. Men jag får väl hitta på nåt annat till honom tills när jag åker ned till Borås till påsk. De vita skålarna är en ny passion hos mig med, en jättesöt servis. Jag planerar att försöka köpa på mig lite olika sådana delar, både fat och tallrikar. Tyvärr är de inte gratis, så jag får väl köpa en i taget.

Nu tar vi lite mat, dryck och umgängeskort!


Sådär... nu har jag gjort min plikt, och lagt in lite bilder.

Planen är att i helgen nu försöka baka lite cup cakes från mina nya fina böcker som min syster köpte med sig till mig från USA. Det roligaste med dem är ju hur fina de blir med all frosting och så, men förhoppningsvis blir de goda med! Jag återkommer med bilder på dem om det blir av!

Så, hysteriskt lång uppdatering, men så blir det när man är lat!

Ha en bra helg!

//Sanno