om matlagning, bakning, sömnad, katter och livet i allmänhet

söndag 13 februari 2011

jäkla virus!

Suck, ja, idag är det ganska synd om mig. Jobbade som vanligt i torsdags (fast med ett ovanligt lååångt möte) och var helt slut när jag kom hem. På min jobba-hemma-fredag insåg jag problemet. Feber och någon form av influensa. Det var väl väntat, i och för sig. Dels jobbar jag på en skola, och det är alltid en smittohärd, speciellt när man är ny lärare och inte härdad mot alla bakterier och virus ännu. Dessutom har två av mina kollegor i arbetsrummet varit på studieresa med en klass, där nästan hälften av eleverna (om inte fler vid det här laget) blivit sjuka. Behöver jag säga att lärarna föll som furor i influensan med? Dessutom lyckades P dra på sig någon influensa med, dagarna före mig. Så jag hade det väl att vänta. I fredags rörde jag mig inte många meter, och kände mig väldigt ynklig. I går däremot var jag lite piggare, och började med en väldigt behövlig diskning av allt i vårt kök (ja, det kändes som det i alla fall), och bakade och pillade (mer om det sedan). När jag sedan landade på kvällen kände jag mig väldigt svag, och idag slog det tillbaka med råge. Jätteont i halsen, antagligen feber, snuva, hosta, och allmänt seg. SUCK! Jag har inte tid att vara sjuk!

Men i alla fall, igår fick jag bakat lite grand, för första gången på länge. Kanske inget som någon annan än jag och P bör äta, med tanke på smittorisken, men gott blev det! Jag gjorde brownies med philadelphiaostfyllning, och någon form av kola-glasyr. Jag är inte säker på var kolan i glasyren kommer in, men gott blev det. Men nästa gång blir det nog lite mer philadelphiafyllning. Kanske som översta lager med? Det har en tendens till att försvinna lite när man har det i brownies eller kladdkaka, och jag är väldigt förtjust i ostsmaken. Här kommer lite bilder på bakandet, och även på boken receptet kommer från. Det är verkligen en bok helt i min smak!


Härom dagen gjorde jag och P mat här hemma med. Då blev det fläskkött, hasselbackspotatis och ungsstekta rotfrukter. Till det åt jag soltorkade tomater och fetaost-sås! Mums!
Det är skönt att katterna är väldigt stödjande när jag är sjuk =). De har attackmyst med mig konstant i tre dagar nu. Det gör ju att tiden spenderad i soffan känns lite mer givande, och det är fruktansvärt rogivande att höra katterna spinna, och känna deras vibrerande mot magen!

När jag vaknade idag, insåg jag att Medoxa hade hittat ett nytt ställe att sova på. Vi har hittat henne där en gång förut, men trodde bara att det var en tillfällighet. Men nu vet vi. Hon VILL sova i vår tvättkorg med smutsiga kläder. Ja, se dessa katter!
Nu ska jag se om jag kan hitta någonting vettigt att titta på. Det är inte mycket bra på TV på helgerna (eller vardagarna heller för den delen). Jag har spenderat en stor del av tiden med att titta på CSI, och har insett hur fullt av one liners det programmet är. Mycket underhållande när jag inte orkar tänka själv! =)

//Sanno

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar