om matlagning, bakning, sömnad, katter och livet i allmänhet

lördag 2 april 2011

Äntligen lite bilder...

Nu är det äntligen dags. Jag har varit väldigt dålig på att blogga på ett tag. Men det är lite skönt med bloggen, för den får mig nog att fotografera mer än jag gjort på länge (även om då bilderna faktiskt verkar ha svårt att hitta vägen hit...).

Jag vill dock börja med att säga att jag antagligen har världens bästa jobb. I torsdags var en riktigt bra dag. Först lektion i historia, som jag kände mig lite osäker inför, men som visade sig fungera superbra, med väldigt ambitiösa elever. Det är en riktig kick att se när någonting går upp för eleverna, och de ser de kopplingar jag vill att de ska göra, och de börjar dra egna slutsatser. Man kan riktigt se hur deras hjärnor spinner vidare! Fantastisk känsla! Resten av dagen fortsatta på samma sätt. Elever som arbetar flitigt, och förstår precis vad det är jag vill att de ska göra med uppgiften, och de lägger dessutom ribban högt. Dagen avslutades med ett möte med svensklärarna i rektorsområdet, och det visade sig bli ett väldigt konstruktivt möte! Så som sagt, världens bästa jobb!

Och nu är det bokat! I slutet av juni ska jag och Johanna åka till London en långhelg! Vi åker onsdag till söndag, och på torsdagen ska vi gå på konsert i Hyde Park. Vi ska se Mumford and sons, The Vaccines, Arcade Fire och Beirut! Det kommer bli helt fantastiskt. Så nu går deras skivor varma här hemma för att ladda upp ordentligt. Resten av resan ska väl ägnas åt shopping och traditionellt turistande! Och en del pubande kan jag tänka mig med =)
Den sista tiden här hemma har varit lite ovan. Det känns fortfarande nytt att bo själv igen, men jag vänjer mig allt mer. Maten räcker ju ganska mycket längre. Dessutom har jag insett att en person som inte är hemma så mycket genererar ganska mycket mindre stök och disk än två. Och det är ju ganska skönt. Jag har också fått en öppning till att ändra om lite här hemma, efter eget tycke och smak, och det märks (om inte annat på bankkontot). Men nu börjar jag nog bli ganska nöjd (och det var jag ju iofs innan med, men ändå). Så nu kommer en mängd bilder på de senaste veckorna, både vad gäller matlagning (inte så mycket) och inredning och så där... det kommer också lite bilder på cocktails som jag har gjort här hemma. Superbra att mixern står framme igen, så jag kan använda den lite mer! Krossad is the shit!

Vi börjar med lite bilder på inredning och pyssel... 


En hel del nya prylar, och en del pärlat. Bilden på min morbror Micael har jag tagit isär igen, eftersom han inte fick några ögon. Han fyllde 50 nu i veckan, så jag tänkte att det kunde vara lite skoj. Han har Downs syndrom, och mormor brukar uppskatta när jag och min syster gör saker själva. Men jag får väl hitta på nåt annat till honom tills när jag åker ned till Borås till påsk. De vita skålarna är en ny passion hos mig med, en jättesöt servis. Jag planerar att försöka köpa på mig lite olika sådana delar, både fat och tallrikar. Tyvärr är de inte gratis, så jag får väl köpa en i taget.

Nu tar vi lite mat, dryck och umgängeskort!


Sådär... nu har jag gjort min plikt, och lagt in lite bilder.

Planen är att i helgen nu försöka baka lite cup cakes från mina nya fina böcker som min syster köpte med sig till mig från USA. Det roligaste med dem är ju hur fina de blir med all frosting och så, men förhoppningsvis blir de goda med! Jag återkommer med bilder på dem om det blir av!

Så, hysteriskt lång uppdatering, men så blir det när man är lat!

Ha en bra helg!

//Sanno

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar