om matlagning, bakning, sömnad, katter och livet i allmänhet

lördag 16 april 2011

I valet och kvalet...

Idag är det mycket tankeverksamhet. Jag försöker fokusera på att jobba, men det är mycket annat i huvudet. Och sen vågar jag inte lita på att min dator ska fungera som den ska heller.

Min nuvarande dator. Söt, men inte så bra längre...Bilden är hämtad från IT-store
På sista tiden har jag lyckats dra på mig ett jobbigt virus på datorn, som inte verkade vilja ge sig. Det kom tillbaka igen, men nu verkar min svåger ha fått bukt med det (peppar peppar). Det visade sig att detta virus kom från annonserna på Spotify, och hade tagit sig in den vägen. Grr... Jag var INTE nöjd när datorn helt plötsligt bestämde sig för att inte fungera. När den sedan gjorde det igen när jag trodde att problemet var åtgärdat, gjorde inte saken bättre. Men som sagt, nu verkar det ha gett sig för den här gången.

Men då börjar istället nästa problem. När jag snällt satt och pillade med min dator, började den helt plötsligt spela typ radio-reklam för mig. Min första tanke var givetvis att det var någon banner som gjorde det, och började kolla runt. Efter ett tag slutade den, och jag stängde ned alla fönster. Men då började det igen. Utan att några program var igång, varken internet, Spotify, msn eller Itunes. Nu har Thomas (min svåger, tillika dator-doktor) suttit och pillat med datorn och försökt hitta orsaker till detta utan framgång. I går kväll verkade det äntligen sluta, och jag gick hem med datorn. Men jag hann knappt innanför dörren innan den började igen. Gah! Jag håller på att få panik.

Nu har jag också märkt att mitt batteri tar slut på nolltid, vilket kanske inte är så underligt. Datorn är drygt två år, och var väldigt billig, så att batteriet blir dåligt är väl lite så förvånande, men väldigt irriterande.

Bild lånad från www.apple.se


Så här kommer mitt kval. Jag är sjukt trött på allt vad PC heter, och vill ha en mac. Men den jag vill ha (och alla andra mac med för den delen) är väldigt dyra. Så nu sitter jag och överväger om jag ska ta mig ned till apple-butiken och köpa en, eller om jag ska ha is i magen och vänta tills min kraschar helt. Datorn kostar 11 000, men eftersom jag är lärare, får jag den för 10 000 ungefär, och det är mycket pengar för mig. Men det är en bra dator, och den uppfyller alla krav jag har på en dator över huvud taget. Dessutom är den snygg och väldigt pryl-spännande. Alla som känner mig, vet vid det här laget vilken fånig prylgalning jag är, och om jag snöar in på nåt, kan jag inte släppa det förrän jag har det i min ägo. Jag skyller på min far, som är precis likadan, om inte värre...

Så nu funderar jag för fullt. Under tiden skriver jag omdömen om elevers tal, och försöker fundera på helgens matlagning och eventuella bakning. Om jag känner mig själv rätt, blir det kanske en ny dator. Tur att jag har snälla föräldrar som kan låna mig de sista kronor jag behöver för att kunna köpa en utan att gå under ekonomiskt...

//Sanno

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar