om matlagning, bakning, sömnad, katter och livet i allmänhet

lördag 29 september 2012

Nytt försök

Jag ska inte ens säga något om hur längesedan det var jag skrev, eller allt som hänt sedan dess. Det tar för lång tid, och helt ärligt, jag har inte riktigt intresse för det just nu. Det största, och kanske mest omvälvande, var att jag var tvungen att avliva min underbara Medoxa för snart 1,5 år sedan. Det gör fortfarande ont, men vi börjar vänja oss, jag och Daisy. 

Att jag börjar skriva igen, handlar mest om att jag behöver en extra boost. Under det här året (sedan februari egentligen) har jag bestämt mig. Jag är trött på alla extrakilon, trött på att aldrig hitta kläder som passar. Därför började jag röra mig mer, och tänka mer på vad jag äter. Hittills har det gett en hel del. Jag har tappat 15 kilo. Innan året är slut vill jag ha tappat ytterligare 10. Under sommaren har viktnedgången stått någotsånär stilla, och jag behöver komma igång igen. När jag började vägde jag närmare 90 kilo. Idag står vågen på 75. Jag vill ha ned den till 65, sedan är jag nöjd. Kraven är dock högre. Jag vill ha ned den till 65, och lyckas tona kroppen, få mer muskler!

Innan viktnedgången startade...
Just nu är det svårt. Jag har fallit ned rejält i sockerfällan, och äter en massa onyttigt. Kanske kan det hjälpa om jag börjar blogga igen? 

För att gå ned i vikt, har jag använt mig av appen "Shape up" på min telefon, där man registrerar allt man äter, och ser när man når sin dagliga kvot. Jag använde den i börja, men kände att det blev pöligt, och att jag hade ganska bra koll, och slutade i april/maj. Det gick bra, fram till sommaren. Den senaste månaden har jag känt att det har behövts igen, och har börjat igen. Men som sagt, motivationen tryter lite. Att jag just nu är sjuk och uttråkad gör ju inte att jag äter mindre. 

På måndag tänkte jag vara frisk igen, och då sätter jag igång på allvar igen! Någon form av träning ska genomföras varje dag (nästan i alla fall) oavsett om det handlar om promenader, pass på gymmet eller bara lite styrketräning här hemma! Kalorimängden på runt 1200 kalorier/dag ska också hållas! 

Nu jäklar ska de sista kilona bort med!


Juli i år. Vågen visar här -13 kg


1 kommentar:

  1. Yeah, välkommen tillbaka! Jag skryter om dig massor på jobbet, alla är superimponerade av din viktnedgång. Och jag också!

    SvaraRadera