om matlagning, bakning, sömnad, katter och livet i allmänhet

fredag 6 maj 2011

Log time no see... igen

Jag börjar inse att jag är ganska dålig på det här. Jag bloggar alldeles för sällan för att det ska vara vettigt. Menmen, så blir det väl ibland.

Jag har precis haft påsklov, och hunnit arbeta en vecka till efter det. Denna vecka har varit väldigt tung, och jag känner att jag har nog inte direkt vilat upp mig under påsken. Jag har åkt runt i hela Sverige känns det som. Det var väldigt trevligt och så, men shit, jag hade behövt en vecka till för att ladda upp mig inför jobbet. Nu är det dessutom bara runt 6 veckor kvar innan det är sommarlov, och jag känner på mig att dessa veckor kommer att bli de jobbigaste hittills. Jag har så mycket att rätta, in i det sista, och jag räknar med en hel del långa kvällar sista veckan innan betygen ska sättas. Men sen är det dags för lov. 7,5 veckor långt. Äntligen!Det blev också en ny dator. En svindyr, underbar, vacker, prefekt, virusfri mac. Jag blev tillsagd av två datornördar (deras egen titel) att stänga av min pc, och aldrig använda den mer, eftersom den verkar vara ganska skadad... suck. Men jag får väl formatera den, och se vad som händer.

Och eftersom det blev en ny dator, fick jag också en anledning till att sätta mig vid symaskinen igen. Det verkar som att jag behöver en orsak till det just nu, för att få tummen ur. Men det blev ett fint fodral som jag höftade ihop. Om jag ska vara kritisk, så är inte alla sömmar raka, jag är inte helt nöjd med toppen, men det fyller sin funktion. Tyget kommer från IKEA, och har legat här hemma ganska länge. På insidan av fodralet sitter fusk-päls, som jag haft hemma sedan jag och min syster (mest jag...) gjorde vinpåsar till vår mamma. Bra att det kom till användning, och datorn får det mysigt och mjukt med!

Eventuellt kan ni få någon mer bild längre fram, på insidan och så, men jag har inte de bilderna på min telefon, och kameran har jag inte här just nu. Jag sitter nämligen i mitt sovrum och trycker, och har gjort det hela morgonen. Jag har hantverkare här, som håller på att renovera mitt badrum. Jag har inte ens varit ute och sagt hej. De tror säkert att jag sover, vilket jag gjorde när de började. Eller så har han glömt att jag är hemma. Strunt samma, jag måste snart gå ut ändå. Det är väldigt jobbigt att renovera badrum. Jag har en toalettstol därinne, och om jag vill duscha måste jag gå hem till Jenny och Thomas. Som tur är bor de bara 20 meter bort ungefär. Men nu verkar det som att själva kaklandet blir klart typ idag, så då får jag nog snart full tillgång till ett badrum snart igen...Som sagt, bygget går framåt. Dock vet jag inte om jag litar helt ut på de som påbörjade arbetet. När de skulle riva ut allt gammalt, sågade de igenom väggen på två ställen, och rev därmed sönder min tapet i hallen. Nu måste de tapetsera om där med. SUCK. Hur lyckas man med det?

På mitt påsklov var jag hemma i Borås en sväng, och passade på att träffa Tina flera gånger. Jag var även tvungen att köpa ett nytt sällskapsspel, för jag hade ju uppenbarligen inte tillräckligt! Denna gång blev det ett favoritspel från barndomen: Labyrinth! Fantastiskt bra spel. Dock var Tina bättre än vad jag var på det, så hon spöade mig...


Jag får väl utkräva hämnd någon annan gång. Under helgen var vi i Stockholm, och firade en kompis som fyllt 30. Just nu får jag inte min dator att vilja hitta dessa bilder. Det är mycket nytt med datorn, och jag har inte riktigt lyckats räkna ut hur jag göra allt. Men snart kanske det kommer bilder från detta event med.

Ha en skön helg!

//Sanno

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar