om matlagning, bakning, sömnad, katter och livet i allmänhet

söndag 28 oktober 2012

Nu så...

Nu har det äntligen börjat gå åt rätt håll. Idag visade vågen på -1,5 kg, sen början av veckan. Och detta trots att mina föräldrar, min syster, min morfar och hans svägerska var här och firade min och mammas födelsedag i går. Det blev tårta och scones, och kakor, och inte minst pappas hemmagjorda älggryta! Det är galet gott. Det blev också matlådor, vilket innebär att jag har fått äta det idag igen! Lycka! Morfar hade också köpt fantastiskt fina glas till mig i födelsedagspresent! Världens bästa morfar! Jenny, mamma, Gunilla och jag hade en riktig shopping-dag, och vi kom hem med flera påsar var! Fler sådana dagar, tack!
Schackrutig födelsedagstårta - röd, givetvis!

Fina vinglas från Eva Solo!
Det har varit väldigt dåligt med träning på sista tiden, det har varit så mycket annat. Ingen ursäkt, men en förklaring i alla fall. Idag har jag i alla fall varit ute och gått i ungefär en timma. Jag går ganska snabbt när jag går (snittar runt 9 min/km) och blev riktigt svettig, trots att det var kallt ute. Sådana här dagar, när solen skiner, och himlen är klarblå, gör det inte så mycket att det är kallt. Det är fantastiskt skönt att komma ut och få lite D-vitamin i kroppen, innan mörkret kommer och lägger sig över landet större delen av dagen.

I veckan som kommer är det äntligen höstlov. Jag börjar mitt lov med att åka till Tess i Stockholm, för ett efterlängtat brudhäng (minus Bella) och ett besök på Bläckbyrån. Jag är galet nervös för det sistnämnda, men det ska nog gå bra! Nervös och förväntansfull, jag har ju trots allt sett fram emot detta i flera månader nu! En tripp till Stockholm innebär kanske en del utemat, och lite onyttigheter, men det får väl gå. På onsdag åker jag tillbaka till Linköping och mellanlandar, för att under dagen bege mig till Borås. Där ska vinterdäcken på, och familjen besökas! Även en hel del vänner ska hinnas med, och det blir kanske en del vin eller liknande på fredag. På lördag åker jag hem igen, för att kunna spendera en hel dag hemma innan det är dags att börja jobba igen. Lyckas jag hålla min vikt den här veckan blir jag stolt över mig själv!

I lördags när mina föräldrar åkte hem, tog de med sig Daisy, eftersom jag ska vara borta en hel del i veckan. Nu är det helt galet tomt här hemma, och jag inbillar mig ljud lite här och var nu. Sjukt hur snabbt man vänjer sig vid att ha någon som rör sig i lägenheten hela tiden! Det ska bli skönt att få hem henne igen i veckan! När hon inte har varit här idag, har jag i alla fall passat på att göra saker hon är rädd för. Dammsög gjorde jag i går, så det behövdes inte, men jag har väsnats med tvättmaskinen (tre maskiner!) och sedan strukit alltihop. Ja, min katt är livrädd för strykbrädan. Hon är väldigt modig, och en bra vaktkatt... eller inte. Men hon är ju i alla fall söt.
Underbara lilla Daisy!


Lägenheten är städad, nästan allt är tvättat, diskmaskinen är kört, tvätten struken och hängd, och allt är i ordning. Väskan är packad inför i morgon, och det känns okej att lämna lägenheten i en vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar